Ідеї для налаштування на командну роботу або HOW TO BREAK THE ICE

Христина Штирхун.

Усі ми хоча б один раз у своєму житті відвідували різноманітні заходи (тренінги, семінари, літні та зимові школи тощо) завданням яких є колективно попрацювати над конкретним завданням чи проєктом. При цьому, кожна людина по-різному себе відчуває серед незнайомих або малознайомих людей, особливо якщо вони з різних міст або навіть країн. Тому дуже часто виникає завдання по налагодженню необхідної атмосфери у такому колективі, для того щоб психологічно налаштувати учасників на командну роботу, щоб кожен з них якнайшвидше став себе відчувати комфортно та міг безперешкодно висловити свої думки.Тож, у даному блозі, я хотіла б поділитися тими методами, які я часто використовую в роботі з різними людьми:

  1. Гра «Дві правди, одна брехня» (взято з тренінгу Активні громадяни), сутність якого полягає у тому, що кожен учасник, у тому числі організатор заходу, на маленькому аркуші паперу пише дві правди та одну брехню про себе, усі учасники у хаотичному порядку підходять один до одного та намагаються вгадати брехню.
  2. Гра “Знайти 3 спільні риси серед учасників”. Учасники ділиться на декілька підгруп по 3-4 людини у кожній і намагаються за 5 хвилин визначити 3 речі.
  3. Гра “Я ніколи у житті не ….” полягає у тому, що усі присутні стають у коло. Кожен учасник по черзі за годинниковою стрілкою повинен розповісти про себе правдивий факт, починаючи з фрази “Я ніколи у житті не ….”. У разі, якщо хтось із присутніх хоча б один раз робив ЦЕ у своєму житті, то він загинає 1 палець на руці, якщо також не робив ЦЬОГО, то нічого не робить. Хто загинає усі 10 пальців – вибуває з гри. Це дуже цікава та жвава гра, яка дозволяє учасникам в інтерактивній формі поділитися маленькими фактами зі свого життя, але вона дуже зближає колектив.
  4. Гра «The Marshmallow Challenge» полягає у тому, що учасники ділиться на декілька підгруп в середньому по 4 особи. Кожній підгрупі надається 20 штук спагетті, 1 метр взуттєвої нитки, 1 метр тонкого скотчу, ножиці та 1 машлеллоу. Учасникам необхідно за 18 хвилин створити з підручних матеріалів максимально можливу за висотою стійку конструкцію. Перемагає та команда, у якій дана конструкція не впаде та буде найвищою. Даний метод дуже добре показує та розвиває лідерські якості кожного учасника, його готовність до співпраці та виявляє індивідуалістів. Крім того, за допомогою цього методу здобувачі вищої освіти вчаться розподіляти обов’язки між собою, домовлятись та ефективно працювати у команді для досягнення спільної мети.
  5. Настільна гра-тренінг «Світ громад» (http://gameblog.woc.org.ua/korotko-pro-gru/) – займає близько 3 годин часу, але дуже класно підходить для заходів, які тривають декілька днів. Також можна організовувати турніри між командами учасників та визначати переможця. Це унікальна українська розробка, яка при системному використанні формує та розвиває навички, які необхідні будь-якому громадянину/ці у 21 столітті (розвиває критичне та творче мислення, співпрацю, комунікативні навички, гнучкість, ініціативність, лідерство, фінансову грамотність, податкову та політичну культуру). Гра-тренінг «Світ громад» – це настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора, ігрова механіка якої максимально наближена до реального життя і здобути перемогу у ній можна лише кооперуючись та взаємодіючи, у кінці якої обов’язково проводиться рефлексія з обговоренням важливих рішень, які приймали гравці протягом гри та їх особистих спостережень за іншими гравцями.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *