ФАББІНГ

Білець Юлія.

Цікавий факт – мало хто знає, що означає термін «фаббінг», але багато хто вже спробував це явище на собі.

Фаббінг – це молодіжний термін, який з’явився у 2012 році. Якщо говорити простими словами, то фаббінг означає звичку відволікатися на свій гаджет у процесі реального спілкування.

Фаббінг – достатньо негативне явище, а його наслідки можуть бути дуже плачевними. Втрата контролю над собою і залежність від нових «іграшок» рано чи пізно приведуть цивілізацію до краху.

Ріст кількості фабберів говорить про знищення такого явища як етика. Етика тісно пов’язана зі культурою. Людину без культури важко назвати людиною. Світ стає більш схожим на фільм про зомбі. Люди забули про елементарну повагу до співрозмовника, багато хто взагалі не розуміє, що ганебного в тому, щоб «покопатися» у телефоні під час живої розмови. Особистість поступово розчиняється у віртуальному світі. Прикро, що пошук інформації за межею свого носа, вміння розмовляти, формувати свої думки, – сучасній людині представляється жорстокими катуваннями.

Гаджети – це всього на всього засіб, але ніяк не мета, і не сенс життя. Найцінніше що ви можете подарувати своєму співрозмовнику – час і увагу. Так даруйте ж їх, інакше потім може, виявитися пізно!

Цей проєкт виконується у співпраці з Вільнюським університетом, ГО «Фундація Прав Людини» та фінансується коштами Міністерства Закордонних Справ Литовської республіки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *