Батьки та діти

Іван Бублик.

Здавалось би, що непорозуміння між батьками та дітьми це щось звичне, бо зустрічається ледве не в кожній другій сім’ї. Проте чи треба сприймати цю проблему як норму? На мою думку, ні. Також я вважаю, що в жодному разі неможна звинувачувати у сімейних проблемах дітей. Їх погана поведінка, дивні вчинки, закритість,  відмова навчатись – все це результат виховання та впливу батьків. Можливо, на когось в сім’ї не звертають уваги, когось навпаки так залюбили, що дитина просто не знає навіщо їй будь-що робити, коли варто лише забажати і батьки все зроблять. Та найголовнішою проблемою є насилля над дітьми, як фізичне так і моральне.

Батьки не знають, як завоювати повагу та авторитет, і починають тиснути за допомогою сили. Звісно, дитина не в змозі постояти за себе і їй залишається тільки підкоритись. Але такими діями можна здобути лише ненависть. Так ви показуєте, що перебуваєте в глухому куті, ви виглядаєте слабкими для дітей і з плином часу вони зрозуміють це, а страх перейде в презирство.

Іншою, не менш важливою проблемою, є моральні знущання, залякування та маніпулювання дітьми. Коли батьки нав’язують свої бажання, нездійснені мрії, не слухаючи чого насправді хочуть їх діти, то тим самим вони знецінюють їх думку. Діти починають вважати, що вони ні на що не здатні і з них виростають зручні машини для керування.

Часто батьки не бачать біль свої малюків, не чують їх крику, не звертають уваги на песимістичні малюнки і діти залишаються самі по собі. Лише ті, які звикли та призвичаїлись до обставин, виростають. Та не варто забувати про те, що майже кожна жертва потім стає катом для когось іншого, можливо навіть  для рідних.

Отже, рішення завести дитину має бути усвідомленим, треба розуміти, що з появою малюка з’являються і певні обов’язки, від яких вже неможливо відсторонитись. А виховувати дитину варто так, аби подивившись їй потім у вічі, ви побачили лише гордість за те, які в нього чи в неї батьки.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *