Екосвідомість. Яким чином медіа впливають на наше ставлення до навколишнього середовища?

Ельвіра Грищенко.

  Екологія – те, що у 21 столітті безпосередньо залежить від усвідомлення кожною людиною того, наскільки глобальною є проблема забруднення навколишнього середовища та наскільки важливо дотримуватися екологічних норм і правил у повсякденному житті. Та чи всі люди це усвідомлюють, а також що впливає на цей фактор?                                                                                     

 Чи спадало вам на думку, що кожна наша дія починається з думки, а кожна думка з побаченого\почутого нами? Часом ми не звертаємо уваги на те, яку інформацію транслює нам медіа-світ. Дивлячись телевізор, під час прибирання або приготування їжі, слухаючи радіо у авто або маршрутці, ми поглинаємо інформацію, яка безпосередньо впливає на нашу свідомість. Не винятком є й вплив на екологічну свідомість.

 Як часто ми бачимо соціальні відео про те, що потрібно берегти навколишнє середовище? А про те, яке пальне потрібно купувати, які смачні новинки улюбленого йогурту з’явилися, яку обрати косметику, шампуні? Ми купуємо різні товари та споживаємо їх, забуваючи сортувати сміття та віддавати його на переробку. На жаль, не усі згадують про те, який вплив на екологію мають пляшки з-під йогурту та інших товарів, які викиди у атмосферу викидаються внаслідок використання пального. Чому майже не рекламуються еко-торбинки? Чому реалізується замала кількість інформаційних кампаній, присвячених  сортуванню сміття?

          Чи варте ігнорування екологічних проблем, якщо через 5-10 років кожний з нас може відчути негативні наслідки, які позначаються на нашому здоров’ї? Вважаю, що ні! Купуючи товари у пакуванні, яке підлягає переробці, сортуючи сміття, переходячи на екологічно безпечні види транспорту, підтримуючи екологічної ініціативи, ми можемо змінити поточну ситуацію! Також варто переглянути напрям реклами, а ЗМІ – популяризувати раціональне споживання та дружнє ставлення до екосвіту.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *