Долучимося до розвитку інклюзивного суспільства разом

Аліна Бондаренко.

Інклюзія – це явище, що забезпечує участь в суспільному житті всіх людей.  На сьогоднішній день, важливо мати свою соціальну позицію та бути тією унікальною людиною, яку потребує суспільство.  Поняття інклюзії досить розгалужене і кожен його розуміє по своєму, на власному прикладі хочу вам розповісти чим для мене стало дане поняття.

Нещодавно, проходила низка тренінгів за програмою «Разом ми сила», вони були різноплановими і мали різну тематику. Останній, який я відвідала,  був присвячений інклюзивному розвитку. Вирушаючи на цей захід, взагалі не розуміючи тему, але прагнучи дізнатися про це більше я хотіла пізнати, яке місце в моєму житті займе інклюзія. Як тільки бесіда розпочалась я не мала гадки, що взагалі я тут зрозумію, але згодом на прикладах та ілюструванні, фасилітатор, яким був Олег Котеленець, дав нам поштовх для того щоб термін «інклюзія» перестав бути для нас чимось невідомим. Ми нарешті зрозуміли, але знову ж таки по різному.

Суто моїм сприйняттям та моє думкою стало те, що інклюзія це те явище та той процес в суспільстві, в якому безумовно приймають участь всі люди. Особливістю цього процесу є те, що ці ж люди відносяться один до одного з розумінням та повагою.

Нерідко ми можемо зустрічати дискримінацію чи то через колір шкіри, чи то через віру, чи навіть через політичні або соціальні погляди. Чесно кажучи, я взагалі не розумію, тих людей які можуть таким займатися, адже ми всі рівні перш за все в тому, що ми люди. Про це потрібно пам’ятати та ніколи не забувати.

Як на мене, людина, що вміє ставити інтереси інших вище за свої, варта не тільки довіри, але й поваги. Інклюзія полягає в тому, що люди беруть участь, а вона у свою чергу не може відбуватися без взаємодії. Тобто, як би там не було, ми повинні допомагати слабшим. Якщо людина з інвалідністю потребує допомоги, мудра та поважаюча себе особистість ніколи не відмовить. Ось в чому й проявляється інклюзія в цьому ж й проявляється моє бачення даного процесу.

Тому підводячи висновки, варто сказати, що таке поняття як «інклюзія», «інклюзивний розвиток» є досить актуальним в сучасному суспільстві. Йому потрібно навчатися та його потрібно вдосконалювати. І дійсно про це можна писати блоги, які читатиме більшість і передавати цю інформацію всім. Можливо, тоді щось і зміниться, а наше суспільство все швидше й швидше розвиватиметься.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *