Девіантні «спільноти смерті» – прихована загроза сучасності

Павло Нагорний.

Прочитавши заголовок цієї статті, тебе зацікавить питання: а що ж це таке – ці девіантні групи? Так ось, девіантний – це такий, що відхиляється від загальноприйнятих норм. Алкоголізм, наркоманія, хуліганство – все це приклади девіантної поведінки. І звичайно, суїцидальна поведінка. Зрозуміло, в наше століття цифрових технологій, світової глобалізації, інтернет-соціалізації одним з основних джерел пропаганди девіантної поведінки є соціальні мережі. Широко відомий приклад девіантної спільноти, лідери якої схиляли звичайних підлітків до суїциду – спільнота “Синій кит”. Я впевнений, що ти точно чув про цю спільноту, але сподіваюся, що сам не був її учасником. У цій групі з підлітками зв’язувалися так звані “куратори”, ідентифікувати профілі яких було дуже важко. “Куратори” упродовж 50 днів ставили учасникам різні завдання: змушували заподіювати шкоду собі, пропагували романтизм “тихого будинку синього кита”, погрожували заподіяти шкоду родичам (у разі відмови виконувати завдання). Останнє завдання – суїцид.

Я думаю, у тебе виникне питання: а навіщо їм це? Навіщо схиляти звичайних підлітків до самогубства? “Куратори”, як правило, це також звичайні підлітки, які намагаються самоствердитися за рахунок руйнування чужих життів, “ввімкнути режим Бога”. Також не варто відкидати той факт, що, на жаль, багато людей мають садистські нахили (зазначене підтверджують результати Стенфордського тюремного експерименту). Подібні девіантні групи – можливість проявити ці свої нахили.

Щоб там не було, важливо, насамперед, бути готовим зустріти подібні спільноти. Останнім часом їх практично не залишилося (правоохоронні органи знищують такі групи). Однак в будь-який момент може з’явиться новий “синій кит”. І треба бути до цього готовим. Як би не було, важливо залишатися психічно стійким. У діяльності цих спільнот приймали участь тисячі, але шкоду собі заподіяли тільки одиниці. Адже потрібно думати не тільки про себе. Подумай про своїх родичів, про тих, кому ти дорогий. Суїцид – це справжній егоїзм. А якщо тобі здається, що твої проблеми – жахливі та нерозв’язні, то запам’ятай – будь-які життєві проблеми можна вирішити. Безвихідь – це смерть. Пам’ятай про це.

Я чув, ти кликав кита?

Який в тихий будинок тебе веде,

Але згадай маму, і уяви її очі,

Коли вона побачить, що з тобою.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *