Спілкування як спосіб існування

Аліна Глушенок.

Ми живемо в епоху розвитку нових технологій. Всі зацікавлені появою сучасних гаджетів та багато часу проводять в Інтернеті, люди поринають у віртуальний світ та забувають про все навколо. Все більше людей перестає зустрічатися зі своїми близькими, бо їм краще надіслати email і не витрачати багато часу .
Мало хто замислювався про те, що може стати зі світом, якщо водночас всі люди перестануть спілкуватися один з одним. Мабуть, це буде глобальна проблема, яку буде не можливо вирішити. Увесь світ завмре в тиші і почнеться хаос. Це обумовлене тим,  що спілкування – це обмін корисною інформацією один з одним, пізнання нового та цікавого про навколишній світ, але найголовніше – це спосіб існування та головна умова розвитку людей .У суспільстві, де в край часто виникає необхідність вирішувати проблеми і питання, не можливо обійтися без спілкування один з одним. Навіть маленькі діти, які не вміють розмовляти спілкуються різними рухами, нерозбірливими звуками і вони дають інформацію, що вони чогось потребують. А в давні часи первісні люди залишали малюнки на скелях ,таким чином вони прагнули до обміну інформації.

Комунікативні навички надають людині можливість сформувати своє оточення. Ми спілкуємося і отримуємо нових друзів, знайомих, кожен з яких може підтримати, порадити або надихнути. Спілкуючись, люди взаємно збагачують одне одного .Розмова з розумною людиною, може замінити прочитану книжку, ти збагачуєшся новими знаннями та головне емоціями. Адже кожна людина – це окремий маленький всесвіт, з якого можна дізнатися багато цікавого для себе.
Але потрібно не забувати, що не лише в говорінні полягає суть спілкування , а також в умінні слухати. Говорити може кожен, а послухати, зрозуміти переживання свого співрозмовника та надати гарну пораду може не кожен.
На мою думку, спілкування має надважливе значення в житті кожної людини і вкрай важливо цінувати розмову, коли ти бачиш людину, її емоції, можеш вислухати і надати пораду.
Завжди потрібно вдосконалювати свої навички спілкування: вчитися слухати та виражати свої почуття та думки.

#HumanRightsFoundation

#ФундаціяПравЛюдини

#Чернігів

#Чернігівська область

#РазомМиСила

#TOGETHER_WE_CAN

#ChePolytech

#Che_Polytech

#60років_ЧНТУ

#ЧНТУ

#люблю_чнту

#найкращийунівер

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *