Україна без корупції: починати потрібно з себе

Анастасія Новомлинець.

Однією з найактуальніших проблем в нашій державі на даному етапі є корупція, яка приносить не тільки економічний занепад країні але і моральну деградацію суспільства. Як відомо, корупція полюбляє тишу і довести прояви хабарництва в медицині, освіті, судовій діяльності та в багатьох інших галузях дуже тяжко, тому насамперед про це потрібно говорити, не замовчувати, доводити більше фактів, звертатися до антикорупційних органів та ні в якому разі не ставати частиною цієї системи.

Більшість людей просто змирилося з існуванням хабарництва та вважають, що це в якомусь сенсі навіть полегшує їх життя. Але чому люди погоджуються брати хабарі, а інші їх так щедро роздають ? Тут постає питання до обох сторін, адже порушує закон не тільки той хто бере, але і той хто дає. Основними з таких причин називають: низькі зарплати, слабкість громадського суспільства, погана законодавча база та недосконала робота антикорупційних органів. Але на мою думку починати потрібно завжди з себе, адже хто з нас не давав коробку цукерок вчителям задля гарної оцінки чи гроші в лікарні, щоб швидше зробили медичну довідку. З таких на перший погляд буденних, дрібних вчинків і породжується «велика» корупція.

Щоб цього не допустити, потрібно замислитися, а що станеться з країною та громадою загалом, якщо лікарі не будуть лікувати без кругленької суми на їх рахунку, судді будуть виносити не справедливі вироки, вчителі «продавати» хороші оцінки та атестати.

Ми не повинні допустити, щоб корупція стала нормою у нашому суспільстві!

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *