Друзі, запрошую!

У квітні 2021 року розпочинається нова арттерапевтична програма «Арттерапія: мистецтво самопізнання».

Місце проведення: Чернігів, читальна зала бібліотеки НУ «Чергнігівська політехніка», корпус 1 (вул. Шевченка, 95).

Авторка і ведуча: Ольга Тимченко – психологиня, арттерапевтка, керівниця Чернігівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація».

Програма включає 12 арттерапевтичних зустрічей.

Арттерапія – сучасний психотерапевтичний напрямок, який дозволяє кожному учаснику арттерапевтичного процесу в ході спільної творчої діяльності відновити ресурси психіки і організму, отримати позитивні емоції, пізнати себе і навколишній світ, відчути свій творчий потенціал. При цьому важливим є саме процес творення, а не кінцевий результат, артпродукт.

Як це працює? Близько 10% процесів нашого мозку відбувається на так званому концептуальному рівні, решту – 90% неможливо передати через вербальну комунікацію. Крім того, конфліктні ситуації, страхи, образи, непорозуміння непомітно накопичуються у підсвідомості і суттєво впливають на наш емоційний фон і світосприйняття в цілому. Однак, щоб пережити психотравмівну життєву ситуацію, її потрібно спочатку усвідомити й обговорити. Саме тут арттерапія і демонструє свою ефективність і безмежні психотерапевтичні можливості. На відміну від багатьох терапевтичних підходів арттерапія не зосереджується на вербалізації проблеми чи психотравмівної ситуації. Цілющий ефект від арттерапії досягається за допомогою нових естетичних переживань, спільної творчої діяльності і, за бажанням клієнта, обговорення певних життєвих подій.

Арттерапія – це неймовірна річ, яка дозволяє по-новому відчути і пізнати себе!

Під час проведення арттерапевтичної програми «Арттерапія: мистецтво самопізнання» будемо застосовувати техніки ізотерапії, маскотерапії, бібліотерапії, казкотерапії, кольорової терапії, музикотерапії, етнотерапії, колажування, фототерапії та ін.

Записуйтесь на програму! Відчуйте переваги арттерапії!

Учасники зможуть отримати професійну психологічну консультацію.

Телефон для запису та додаткової інформації:

050 922 70 22 – Ольга Тимченко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *