Як протидіяти корупції в навчальних закладах?

Яна Ущенко.

Україна посідає одне з лідируючих місць за проявами корупції. Багато хто задається питанням: «Чому?». На мою думку, це відбувається тому, що з самого малечку ми спостерігали за нашими батьками, котрі хотіли влаштувати нас у кращий дитсадок чи школу. І поступово  для нас стало звичайною справою – заплатити лікарю, вчителю, викладачу, держслужбовцю, щоб покращити певні умови, не стояти в черзі, не прикладати необхідні зусилля тощо. Іншими словами, ми таким чином хочемо отримати певні преференції, не задумуючись про те, яку шкоду це наносить, і яким негативним прикладом це є для наших дітей.

Якщо говорити про корупцію у вищих  навчальних закладах, слід зазначити, що проявляється вона не тільки зі сторони студентів, котрі хочуть полегшити собі життя, а й зі сторони викладачів, які цьому не протидіють. Мені здається, що піднята проблема лежить значно глибше – в самій системі освіти. І задля зниження рівня корупції слід, перш за все, внести зміни саме до освіти в цілому, а саме:

1. Збільшити рівень зацікавленості студентів до навчального процесу.

2. Підвищити рівень оплати праці викладачів.

3. Більше висвітлювати питання академічної доброчесності та проводити превентивні заходи щодо попередження корупційних дій.

4. Відношення викладачів має бути однаковим до всіх здобувачів освіти.

Саме з цього, я вважаю, слід розпочати боротьбу з корупцією. І тоді це дасть дійсно круті результати!

Інтерактивний марафон “Країна без корупції” в рамках проєкту “Культура законності” за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні

#культура_законності

#центр_культурного_менеджменту

#чернігівська_політехніка

#країна_без_корупції

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *