Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал

Працюючи в команді, кожна людина має свою певну роль і, тим самим, виконує певну роботу. Наприклад, працюючи над розробкою мобільного додатку було розділено людей по групам, адже кожна роль була важка для однієї людини. Далі було назначено teamlead’а, який повинен керувати усім процесом, давати завдання, слідкувати за виконанням і допомагати при необхідності. Це лідер!

  • Людина, яка може поставити усіх на місце?
  • Так, але вміти це робити правильно, без знущань, бажано без сварок та дизморалі команди.
  • Людина, яка може вчасно здати проект?
  • Лідер повинен не тільки вкладатися у строк, а й вести діалог із замовником, щоб повідомляти йому усі стадії розробки і вирішувати питання остаточної здачі.
  • Людина, яка впевнена у собі і вміє спілкуватися з іншими?
  • Абсолютно в точку. Впевненість – стан людини, коли вона йде до кінця, не зважаючи на усі перешкоди; вміння спілкуватися з іншими – цим володіють усі люди, але не кожен може взяти учасників команди під свою опіку.
  • Людина, яка не буде спати за всіх, щоб обдумати план роботи?
  • Так, не обов’язково не спати вночі, головне своєчасно обговорити план дій з членами команди і замовником, щоб більше не повертатися до цього питання.

Лідерство – це той дзен, якого хочуть осягнути більшість. Це шлях через «піт і кров», через «вогонь і воду», через «Крим і Рим і мідні труби», але це шлях, якого можна досягти і який досягають тільки одиниці. Не через те, що це дуже важко, авжеж це не просто, через те, що люди не були народжені для цього, не були виховані до цього, насправді не хотіли цього. Завжди є можливість щось виправити і не треба втрачати цю можливість і зараз.

Артем Красенко

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *