Лідер – це той, хто не розгубиться в епоху нововведень та змін

Данило Поклад.

Кожен раз, коли світ поглинає нова хвиля нововведень та змін – люди в тривозі та паніці створюють промислову революцію, тобто піддаючись, так званому – стадному принципу невдоволеної реакції на зміни, навіть не зважаючи, чи позитивні ці зміни, чи негативні. Тому, під впливом стрімких змін в турбулентному режимі створюється атмосфера VUCA-світу. VUCA-світ – це абревіатура, що  зібрана з перших літер найгірших якостей реакції суспільства на зміни: V – нестабільність; U – невизначеність; C – складність; А – неоднозначність.

Можна було б задатися питанням: І як це впливає на лідерство або взагалі бізнес-процеси в сформованому колективі? Хочу зробити акцент на прямий вплив VUCA-світу на працездатність колективу підприємства і ефективність бізнесу в цілому. Адже  на даний момент в Україні практично відсутні підприємства, в яких  всі трудові процеси виконують автоматичні машини (роботи). А тому прискорення автоматизації та роботизації на вітчизняних підприємствах може призвести до негативних соціальних наслідків, зниження продуктивності праці, супротиву змінам.  Тому у такі непрості часи лідер повинен буди в змозі тримати під контролем власну позицію, прямо, коротко і чітко дати зрозуміти кожному члену колективу, як в такі непрості часи на кшталт, пандемії не піддаватися негативній суспільній думці про теперішню ситуацією та суспільному  натиску.

Важливо  зробити правильний вибір  для вирішення вчасної перекваліфікації у відповідь на  нововведення в робочі функції персоналу  в цифрову добу. Це дасть змогу вбити двох зайців: по-перше, не відставати від сучасних тенденцій і йти в ногу з новими трендами, а також перелаштувати  атмосферу на нову хвилю продуктивності; по-друге, убезпечити співробітників від прийняття поспішних висновків на кшталт «Я з цим не впораюсь», «Це жах, кошмар,  ризик краху підприємства і т.п.», і  таким чином не  дати слабину своєму психологічному сприйняттю та заниженню   якості раніше здобутих професійних навичок.

Насправді, залежно від різних ситуацій в окремих  сферах діяльності напрямків вирішення такої «занози» може бути безліч, але об’єднує все це лише справжній лідер, який, в першу чергу, повинен вистояти сам,  опираючись на підтримку оточення та власного колективу, і головне не розгубитися і  вчасно прийняти правильне рішення для суспільного блага.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *