Гендерна рівність

Лоха Анна. Чим більший крок суспільство робить вперед, тим більше еволюція людського мислення  привносить  уточнень та змін у вже відомі поняття та визначення. Винятком не стало і питання гендерної рівності, яке пройшло через роки стереотипів та упереджень до того визначення, яке ми маємо наразі.

Гендерна рівність та її проблеми – це сучасне питання, про яке не говорить лише ледачий. Кожна сучасна людина, кожна поважаюча себе компанія прямо або опосередковано дотикалась до проблем гендерної рівності. Майже кожна сучасна жінка може сказати, що вона має рівні з чоловіками права, відповідну оплату праці, та можливість займатися справою, яка їй подобається, незважаючи «жіноча» чи «чоловіча» це робота. Оскільки навіть такі поняття як «жіноча» та «чоловіча робота» вже давно не має чітких рамок. Жінка може бути зварювальником, а чоловік – домогосподаркою.

Бо фемінізм, як складова гендерної рівності, не про те, що жінка краще чоловіка, а про те, що кожна людина жіночої статі заслуговує на такі ж самі права, а тому і обов’язки, і на такі ж можливості, як і кожна людина чоловічої статі.

Емелін Панкхерст з її рухом суфражисток, Клара Цеткин та багато жінок до них і, звісно ж, після них, з їх активними діями щодо захисту прав жінок, привели до того, що поняття гендерної рівності в сучасному світі дає однакові можливості як для чоловіків так і для жінок.

Сучасна жінка має вибір: бути домогосподаркою і присвятити весь час створенню домашнього затишку та вихованню дітей, чи стати успішним керівником міжнародної компанії. І багато успішних жінок зайняті в бізнесі, політиці та в домогосподарстві найкращий тому приклад.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *