Гендерна рівність – це за рівноправність статей

І так, статі залишаються не рівними в сучасному світі.

Фемінізм – можливість формувати здорове і правильно функціонуюче суспільство, тому що патріархат є руйнівним, як для жінок, так і для чоловіків. Це можливість створити щасливу сім’ю, реалізуватися, розвиватися. Це можливість створити майбутнє суспільство абсолютно іншим. Не таким як воно було у наших мам, бабусь, а більш здоровим і захищеним в плані прав, особливо жінок, тому що за статистикою, звичайно, переважна більшість домашнього насильства відбувається саме над жінками.

Досі є список заборонених професій для жінок, а люди поглинені патріархатом (не зважаючи на стать) вважають нормальним розділяти і чоловіків і жінок на годувальників і хранительок вогнища. 

Феміністки за право вибору для жінок. Тому що жінка не по означеню «храничелька вогнища», а тільки по особистому бажанню. Вона НЕ ПОВИННА народити, вона МОЖЕ це зробити, якщо ЗАХОЧЕ. Вона може бути таким же годувальником, як і чоловік. І це нормально.

Домашнє насилля, сексизм при працевлаштуванні, харассмент і ще список речей, які прямо сьогодні відбуваються на користь чоловіків, якщо дивитися статистику по жертвах і процентного співвідношення прийому на роботу. Не кажучи вже про керівні посади.

Якщо кожна з жінок перестане «ковтати» сексистські жарти, образливі назви жінок, анекдоти про блондинок, жінок за кермом, фрази про жіночу логіку й різні інші дискримінаційні вирази про, якби мовити, властиві для жінок якості, то лід нарешті рушить. Тому що такі жарти і формують культуру насилля над жінками.

Так, промовчати набагато зручніше, але якщо ви усвідомлюєте який важливий внесок робите у формування здорового рівноправного суспільства для себе та своїх дітей у майбутньому, то цей маленький дискомфорт можна і пережити трохи.

Мятенко Дмитро.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *