Молодь як лідери думки

Дарина Норець.

В усі часи молодь була однією з найпотужніших складових держави. Здається, що молодість – це синонім бунтарства. Адже, переходячи із світу дитинства у доросле життя, юнаки та дівчата прагнуть зробити цей світ кращим. Мабуть тому, у всіх революціях, зокрема, і у трьох українських, молодь була однією з найактивніших сил. А якщо згадати студентську революцію на граніті у 1990 році, яка відіграла важливу роль у становленні незалежності України, ця революція була повністю створена силами студентства. Це свідчить про те, що молодь приймає активну участь у політичному житті країни, юнаки та дівчата створюють світ, в якому хочуть жити. Вони стають активними учасниками у вирішенні життєвих питань нашої держави.

Не залишається молодь осторонь і громадської діяльності. Варто згадати Грету Тунберг – дівчину, яка в 15 років, стала відомою на весь світ за свою активну позицію щодо збереження довкілля. Її прикладу почали наслідувати й інші. Так Грета Тунберг дала початок руху під назвою «П’ятниці заради майбутнього». Згодом, метою цих мітингів було звернути увагу й на інші питання, які непокоїли підлітків.

А отже, у створенні демократичної держави молодь можна вважати лідером. Тому що, молодь має прогресивну думку і, на відміну від старшого покоління, незнаючи страху, йде вперед.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *