Гендерна нерівність

Дарья Брехунова.

Я проти таврування людей суспільством! Суспільна думка розвішує певні ярлики, ставить тавро: жінка повинна бути ніжною та чуттєвою, чоловік – мужнім та сильним. Але я молода жінка і хочу щоб поруч був чоловік здатний до співчуття. Чому досі вважається, що чоловік у декретній відпустці – це соромно та не природно? Чому вважається, що жінка не може бути мужньою захисницею?

Ми живемо в суспільстві в якому немає місця гендерній нерівності, але це тільки на папері, це лунає з екранів телевізорів, це нескінченна тема для дебатів, спекуляцій політичних сил.

Ми чоловіки та жінки маємо потреби, бажання та мрії, але різні умови для їх реалізації. Роботодавці будь-якої галузі надають перевагу чоловікам, аргументуючи це тим, що чоловік не піде у декретну відпустку, не буде доглядати за хворими дітьми.

Обурливим фактом є різна оплата праці на однакових посадах жінкам та чоловікам. Відповідно даним Держстату жінки отримують на 36,5% меншу заробітну плату ніж чоловіки.

Отже, проблема гендерної нерівності актуальна в сучасному світі. Але це не повинно зупиняти жінок та чоловіків  ламати стереотипи та рухатися у гору власного розвитку та розвитку суспільства.

Світ набагато ширше ніж ті ролі, які можуть брати на себе чоловіки та жінки!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *