Принципи підтримання миру та протистояння фейкам

Принципів підтримання миру та протистоянням фейкам існує багато, але дозволю собі зупинитись на тих, які на мій погляд є основними, та якими я користуюсь в житті.

Для підтримання миру (в суспільстві) необхідно бути вихованою та толерантною людиною, яка поважає інших людей (навіть якщо людина має думки, які не збігаються з вашими, і вам це не подобається).

Не провокувати умисно на конфлікт інших і намагатися не бути спровокованим самим (навіщо витрачати на це час, життя і так коротке, а крім часу, конфлікт може забрати і частину здоров’я).

Робити іншим людям добро, без користі, можливо воно вам повернеться, але в іншій формі (наприклад, сьогодні пропустиш ти пішохода, чи іншого учасника дорожнього руху, а завтра тебе).

Стосовно протистояння фейкам, наприклад, якщо це новина і вона стосується чогось серйозного, а після аналізу інформації виникли сумніви, необхідно перевірити потенційний фейк на інших джерелах інформації, бажано офіційних. Якщо новина, яка можливо є потенційним фейком не стосується чогось серйозного, то її можна пропустити та не звертати уваги.

В сучасному світі часто трапляються фейки, тому бажано отримувати інформацію із першоджерел та уникати сумнівні джерела, які можуть пропагувати, маніпулювати. Також не слід самим поширювати інформацію, якщо вона потенційно може бути фейковою.

Кривенко Андрій.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *