Баланс між онлайн і офлайн: закохатися та отримати роботу мрії

Руслана Бендик.

Популярність соціальних мереж стрімко зростає з кожним днем і створюється враження, ніби цифрова реальність стала для людей вагомішою за живе спілкування. Але як би ми не поринали у віртуальний світ, все-одно прагнемо до живого спілкування.

Серед людей панує думка, що живу зустріч в наш час може замінити віртуальна. З однієї сторони, сучасні технології дають можливість побачити людину й поговорити з нею в будь який момент, не дивлячись на відстань і час, це є досить позитивною стороною. Але віртуальне життя не подарує радості від реальної зустрічі, погляду чи дотику близької людини.

У мережі набагато простіше створити і підтримувати певний образ, промовчати про негативні риси і зробити акцент на позитивних або ж навпаки. Всі ми так чи інакше зустрічались з тим, що набагато простіше поділитися найпотаємнішими думками і переживаннями із зовсім не знайомою людиною в інтернеті, не боячись осуду.

Це має і другу сторону медалі. Люди досить швидко звикли до того, що можна вільно висловлювати свої думки і отримувати відповідь, навіть не знаючи хто твій співрозмовник. Це дає свої як позитивні, так і негативні плоди у живому спілкування, які мають безліч прикладів з життя. Зупинюсь на одному. Декілька років назад, моя подруга була занадто замкнутою, сором’язливою, це заважало їй знайомитися і спілкуватися з людьми. Вона почала шукати друзів в інтернеті. Як кажуть: «хто шукає, той завжди знайде». Ось так в неї і з’явився друг. Вони спілкувалися майже цілодобово, ділилися кожною подією свого життя, обговорювали найрізноманітніші теми. Про якісь близькі стосунки чи любов між ними навіть не йшлося, аж поки вони не зустрілися в реальному житті… Це може підтвердити те, що спілкування в інтернеті допомогає швидше наважитися на реальну зустріч.

Говорячи про роботу та більш ділові зустрічі, можна сказати, що без реальних зустрічей тут не обійтись. Співбесіди, наради, конференції, зустрічі з клієнтами – втрачають весь свій «шарм» в режимі онлайн. Найпростіший приклад – співбесіда при влаштуванні на роботу. Роботодавець може вибрати тебе серед десятків резюме, але якщо при реальній зустрічі ти покажеш себе невпевнено та скуто, це може стати причиною, чому Вас не візьмуть на роботу, адже надзвичайно важливо мати в наш час розвинені комунікативні навички.

Нам потрібно навчитися балансувати віртуальне і реальне життя. Повертати в життя живі розмови, теплі погляди, живі дискусії, емоціональні обговорення, щоб твій опонент був навпроти тебе і ти відчував його погляд, жести, міміку, як він реагує, що думає. Таким чином, спілкування онлайн дарує людям можливість стати близькими, незважаючи на відстань, але не може замінити справжні, «живі» емоції та стосунки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *