Самореалізація молоді

Самореалізація – це здатність людини пізнавати себе і своє покликання. Особисто для мене це здатність реалізувати особистий потенціал, здатність надихатися, розвиватись, самовдосконалюватися, рухатись уперед, ставити та досягати амбітних цілей, долаючи перешкоди, знаходити оптимальні рішення для себе та інших.

Своїм постом хочу надати молоді мотивації для саморозвитку на прикладах успішної самореалізації інших.

Дмитро Костик – співвласник компанії «mCloud», власник IT-компаній «Kodisoft», «Interactive Restaurant Technology». Участь в шкільних олімпіадах з фізики та  математики дала можливість Дмитру відвідувати додаткові заняття з точних наук. В цей час Дмитро зібрав команду юних програмістів, учнів старшої школи, з якими Костик заснував свою першу компанію.

Ганна Петрова та Тарас Парандій – співвласники центру підприємництва «StartUp Ukraine». Партнери змогли організувати перший в Україні шестиденний бізнес-табір в Буковелі, що було початком їх спільного проекту – підприємництва «StartUp Ukraine».

Олена Гудкова – засновник фестивалю-барахолки «Кураж». Частина доходів проекту йде на благодійність: організатори допомагають дітям з інвалідністю, закуповують обладнання для лікарень. Раз на рік Олена проводить барахолку «The new old», всі 100% прибутку від якої передає на допомогу дітям. За чотири таких події команді Гудкової вдалося зібрати 1 млн грн.

Ярослав Ажнюк– співзасновник стартапу «Petcube». У компанії розробляють пристрої для дистанційних ігор з тваринами. Ажнюк увійшов до списку найуспішніших молодих українців за версією Forbes «30 до 30». Його компанія залучила понад $ 14 млн інвестицій і продала сотні тисяч пристроїв в 18 країнах.

Саме в молодий вік формуються світогляд, системи цінностей і пріоритетів, процес самопізнання і самовизначення, в тому числі процес самореалізації.

Журбіна Аліса.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *