Лідерство в епоху цифрових технологій: що змінилося?

Олег Хромов.

Починаючи з 90-х років минулого століття відбувався стрімкий розвиток цифрових технологій, який на даний момент практично досягнув свого піку.

На тлі цих подій сталися зміни й в інституті лідерства, та з’явилися нові вимоги до сучасних лідерів.

В першу чергу, поняття цифрового лідера стало використовуватися в усіх сферах діяльності людини. Якщо раніше потреба в ґрунтовних знаннях про технології була необхідна лише тим, хто працював у комп’ютерному бізнесі, то в постіндустріальному світі кожен керівник незалежно від виду зайнятості повинен володіти згаданими навичками. Це пояснюється тим, що технології тісно проникли в наше життя. Сучасний лідер завдяки технологіям та онлайн комунікаціям може ефективніше та швидше організовувати роботу своєї команди. Через це він, як і всі люди, має вчитися завжди, бо світ постійно змінюється і розвивається.

Завдяки технологіям лідер повинен вміти рекламувати та просувати свою команду і результати її роботи.

Та не зважаючи на все це він не має забувати, що в центрі його уваги мають залишатись люди. Технології повинні пристосовуватись до потреб  людини, а не навпаки. Незалежно від того, наскільки сильно технології використовуються в бізнесі, хороший лідер ніколи не забуває, що компанію в першу чергу складають люди, а продукти  виготовляються також для людей.

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *