Сучасний лідер – це постійний учень

Аліна Купа.

В епоху активного розвитку інформаційних технологій та масової діджиталізації більшість процесів набувають нових форм та властивостей. Основною причиною даного явища є необхідність налагодження взаємодії між людиною та технікою для спрощення та автоматизації процесів у деяких сферах людської діяльності.

Під впливом глобальної модернізації відбуваються зміни й у суспільстві, що є прямою причиною видозмінення лідерства. Наявність так званих soft-skills стає не менш важливим, ніж наявність професійних навичок.

У наш час лідеру не достатньо бути лише компетентним в обраній предметній галузі. В сучасному світі лідер – це, насамперед, креативна людина з аналітичним мисленням, яка готова постійно навчатися та самовдосконалюватись.

Лідерство напряму пов’язане з соціумом, тому наявність комунікативних навичок є одним з найважливіших аспектів, що формують успішного лідера.

У час глобальної модернізації орієнтація на людину є надзвичайно важливою. Лідерство не є виключенням. Для досягнення бажаної мети важливо вміти правильно розставити пріоритети, гармонійно сформувавши взаємодію між людьми для виконання поставленої задачі.

Швидкі темпи розвитку сучасного світу вимагають здатності критично мислити в процесі вирішення задач, генерувати ідеї та постійно шукати шляхи вирішення існуючих проблем. У даній ситуації вплив лідера на команду дає можливість налагодити механізм пошуку рішення для розв’язання поставлених цілей.

Сучасний лідер – це постійний учень, який весь час самовдосконалюється та впроваджує інноваційні технології, що сприяють збільшенню продуктивності та підвищують якість кінцевого результату. Зваживши всі «за» і «проти» він не боїться експериментів, адже саме нові ідеї та сміливість їх втілювати і стоять за створенням усіх неймовірних винаходів в історії людства.

Недарма Стів Джобс колись сказав: «Інновація відрізняє лідера від наздоганяючого».

Проєкт реалізується НУ “Чернігівська політехніка” у співпраці з ГО “Фундація прав людини” та Університету м. Тарту (Естонія).

Проєкт фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

#ЯМедіа

#ФундаціяПравЛюдини

#HumanRightsFoundation

#чернігівська_політехніка

#ChePolytech

#Che_Polytech

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *