Гендерна рівність

Гендерна рівність – це коли люди всіх статей мають рівні права, обов’язки та можливості. Гендерна нерівність зачіпає всіх – жінок, чоловіків,  дітей та сімей. Вона впливає на людей різного віку та походження.

Згідно з індексом гендерної нерівності програми розвитку ООН, немає жодної країни, де жінки мають рівні чи більші свободи та ресурси, ніж чоловіки. Хоча багато опитаних країн досягли прогресу на шляху до рівності, деякі з них зайшли в стагнацію, а в кількох помітних випадках, як-от Гаїті, фактично спостерігається відступ. Дані доступні навіть не для всіх країн, що огортає проблему деякою таємницею.

Нація може прогресувати та досягти вищого розвитку лише тоді, коли і чоловіки, і жінки мають право на рівні можливості. Жінки в суспільстві часто загнані в кут і утримуються від отримання рівних з чоловіками прав на охорону здоров’я, освіту, прийняття рішень та економічну незалежність з точки зору заробітної плати.

Чому жінки повинні бути рівними чоловікам?

Жінки можуть не бути схожими на чоловіків за фізичною силою та фізіологічними рисами. Обидва по-різному побудовані біологічно, але вони мають однаковий мозок і органи для функціонування. Жінки сьогодні створюють віхи, які змінюють суспільство. Вони подорожували в космос, керували компаніями, створювали історію і пишалися всіма. Жінки демонструють свої здібності на кожному етапі, а отже, вони мають бути рівні з чоловіками у всіх аспектах.

Як ми можемо сприяти гендерній рівності?

Освіта є основним заходом, який необхідно вжити, щоб зробити суспільство вільним від таких загроз. Коли ми навчаємо наше нове покоління кращим соціальним практикам і гендерним рівним правам, ми можемо вдало викорінити такі загрози.

Максимович Артем.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *