Як молодь може бути почута

Суспільство постійно змінюється. З’являються нові технології, звички й потреби. Однак, не всі зміни сприймаються людьми молодого віку позитивно. Оскільки молодь поступово стане основною рушійною силою соціуму, то важливо прислухатися до їх думок, прагнень. Тут я наведу кілька способів, якими вона може привернути до себе увагу.

Соцмережі. Перш за все слід сказати, що молоді люди багато часу проводять у Інтернеті, зокрема в соцмережах. І в цей час можна не просто переглянути фотографії чи написати комусь повідомлення, а й зробити певну корисну справу, створивши допис. Розглянемо таку ситуацію. Молодий хлопець ішов по вулиці та побачив собаку з нашийником – точно загублену. Далі він розмістив у групі одній із соцмереж повідомлення про те, що на конкретній вулиці загубився пес. Власник собаки побачив це повідомлення, і вже через кілька годин знайшов свого чотирилапого друга. Таким чином, хлопець зробив дуже корисну справу.

Звісно, створювати дописи можна на абсолютно різні теми: висловити своє бачення ситуації, або ж поміркувати над тим, як змінити щось на краще. А інші можуть поширювати дописи, тим самим даючи змогу думкам молоді бути почутими.

Сервіс електронних петицій. Ще один спосіб – використання сервісу електронних петицій. Багато хто чув про це, проте не приділяв належної уваги. За допомогою такого сервісу молодь може ділитися своїми ідеями, створюючи петиції. Якщо за визначений час звернення набирає необхідну кількість підписів, то воно розглядається органами місцевого самоврядування. Прикладом петиції може слугувати прохання про встановлення попереджувального знаку на небезпечній ділянці дороги, або ж її ремонт.

Посилання на платформу електронних петицій міста Чернігова: https://petition.e-dem.ua/chernihiv.

  1. Участь у волонтерському русі або громадських організаціях. Цей спосіб більш складний, оскільки передбачає деякі вимоги (наприклад, наявність вищої освіти, чи досягнення 21-річного віку). Однак, саме тут можна повноцінно реалізовувати свої ідеї молоді (наприклад, стати зооволонтером і надавати допомогу бездомним тваринам).

Отже, існує кілька основних способів, за допомогою яких думки молоді можуть бути почутими. І це чудово, бо саме так вона може самореалізуватися в суспільстві, а в подальшому – змінити світ на краще.

Велігорський Богдан

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *