Громадська діяльність молоді як інструмент впливу на суспільство

Чому діяльність молоді має вплив на суспільство?

Молодь має велику соціальну та професійну перспективу, вона здатна швидше за інші соціальні групи суспільства опановувати нові знання, професії та спеціальності. Вона повинна стати активним учасником вирішення завдань, що стоять перед державою і суспільством. Важливою складовою участі молоді в суспільному житті є отримання необхідної для цього освіти і політичної свідомості.

Чому тоді молодь має низький рівень громадської та соціально-політичної діяльності?

Скоріш за все основними причинами невисокого рівня громадянської та соціально-політичної активності є відсутність у молоді вільного часу для громадської діяльності, відсутність інформації про організації, членом яких можна стати. Політична обізнаність молоді може мати велике значення для формування країни та суспільства.

Важливою ознакою становлення громадянського суспільства є рівень і характер громадянської активності (тобто залучення громади до суспільно-політичного життя). В наш час молодь проявляє досить низьку готовність до політичної діяльності та таку ж зацікавленість політичними подіями в країні. Такий стан справ вимагає підвищення уваги до проблеми участі молоді в розбудові громадянського суспільства. Оскільки молодь є великий вибір у виборі направленості розвитку, більш готова до сприйняття нового, потребує створення у суспільстві сформованих сприятливих умов для свого залучення до громадянської та соціально-політичної активності.

Громадська діяльність може проявлятись не тільки через політичну активність, а також і через створення гуртків, або навіть просто активність однієї людини, що також може допомагати людям вирішувати їх проблеми, або створювати корисні заходи, такі як збір сміття, допомога притулкам для тварин, організація заходів для міста, це також впливає як на покращення міста, так і на покращення відношення людей один до одного, такі заходи можуть об’єднувати людей, можливо комусь це буде як прикладом для наслідування, що в свою чергу також буде становити користь для суспільства.

Похил Тарас

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *