Гендерна рівність

Україна прагне стати повноправною частиною європейської спільноти, а для цього нашій державі необхідно реалізувати свої зобов’язання щодо гендерної рівності.

Гендерна рівність – це рівні права та можливості як для жінок, так і для чоловіків у суспільстві, рівні умови для реалізації своїх прав. Проте в даний час ця тема є болючою для України через те, що суспільство мислить стереотипно, а змінити стереотипне мислення суспільства доволі складно.

Люди в суспільстві ще не готові ставити жінку на рівні з чоловіком, а основною складовою загального принципу рівності є незалежність від статі.

Тому, щоб досягти гендерної рівності, необхідно сформувати в суспільстві однакове ставлення до всіх статей без навішування будь-яких ярликів.

На мою думку, щоб це зробити необхідна допомога держави в реалізації прав та можливостей жінки і потрібно привчати до гендерної рівності нові покоління.

Петровський Влад

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *