Успішний лідер який він?

На лідерів зазвичай покладають величезні надії, які 90% лідерів не виправдовують. Але прийнявши виклик лідерства, ви зможете домогтися істотних змін як для себе, так і для свого колективу. Видатні лідери створюють корпоративну культуру, що сприяє професійному зростанню, надихають інших керівників, забезпечують організації фінансовий успіх, а іноді навіть впливають на життя людей в цілому.

На мою думку, для того щоб стати успішним лідером та розкрити весь свій потенціал, потрібно спиратися на наступні чинники.

  1. Будь вдячним

Всупереч поширеній думці, сутність лідерства полягає в тому, щоб служити іншим людям, а не користуватися їх послугами. Тим, хто прагне викликати у оточуючих бажання слідувати за собою, необхідно засвоїти «секрет подяки».

2. Неси відповідальність

Один із найважчих для сприйняття факторів для потенційних лідерів – це відповідальність. Чому? Навіять якщо осмислити та зрозуміти цю фразу, навряд чи зможеш утримувати своє мислення у повсякденному житті. Під цим розуміється те, що лідер повинен не тільки відповідати за свої дії, але бути готовим нести долю відповідальності за дії свої підлеглих.

3. Підходь до кожного завдання з непохитною рішучістю

Непохитна рішучість загартовує волю, перетворюючи її в серп, здатний скосити будь-яку перешкоду на шляху. Великі лідери вірять, що можуть все. У цьому їх і полягає основна суть безстрашності лідерів.

4. Ризикуй всім, щоб виграти все

Велич лідера залежить і від його готовності долати перешкоди. Щоб домогтися успіху в критичних ситуаціях, необхідно йти на ризик. 

5. Не тримай зла на інших

Будьте суворі до себе, але милосердні до інших. Милосердя породжує відданість. Розвивайте здібності лідера, використовуючи свою власну великодушність.

Стрекалін Леонід

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *