Навички для справжніх лідерів

Беручи участь у різноманітних проєктах, навчаючись в університеті, відвідуючи церкву я все більше усвідомлюю, що людей можна поділити на дві категорії: лідери та люди, які готові довіритись і йти за цим лідером.

І якщо трапляється мінімальна можливість доручити простій людині відповідальність та керівництво над іншими – вона, нервуючи, відмовляється. Розмірковуючи над цим, для себе я виділила декілька навичок, без яких складно вести за собою людей. І, звісно ж, поділюся ними з вами.

Перша навичка – не налаштовувати себе на невдачу. Якщо ми уявляємо, що у нас нічого не вийде, нам начебто не вистачає вмінь для реалізації своїх задумів, а люди навколо будуть сміятися – це перший дзвіночок, що необхідно задуматися. Як лідер, який боїться, може вести за собою інших?

Друга навичка – розуміти відмінність темпераментів та характерів. Людина, яка не знає цих речей, не може адекватно оцінювати поведінку іншого. Кожен з нас має свої особливості: хтось виконує роботу швидше, а хтось повільніше, для когось нервувати через невдачі природньо, а комусь ні. Всі люди різні. Розуміючи їхню відмінність, ти зможеш знайти підхід до кожного. Також це допомагає правильно розподіляти завдання між людьми.

Третя навичка – вміння довіряти. Якщо ти постійно будеш покладатися тільки на себе і намагатися самостійно все виконувати, люди не зможуть показати себе і поділитися чимось цікавим. До того ж, через деякий час, ти будеш відчувати себе виснаженим. Оточуючі люди просто звикнуть до цього і не будуть намагатися щось зробити без вас. Тримати все у своїх руках- накликати на себе біду робити все самостійно.

Четверта навичка – дисциплінованість. У гарного лідера повинен бути план дій, аби не гаяти часу даремно. На всі зустрічі він приходить вчасно, завжди готується до них. Він цінує свій час і намагається це робити й для інших.

Остання, але не менш важлива навичка – бути харизматичним. Людина бідна в емоціях, яка не вміє лаконічно, чітко та яскраво передати свої ідеї мало надихає на дії.

Отже, розвивайте ці навички, якщо хочете бути лідерами, до яких хочуть долучатися люди, аби разом втілювати в життя ваші ідеї.

Савченко Олександра

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *