Поради молодому поколінню як знайти та реалізувати себе

Насправді, в наш час практик самореалізації досить багато. Головною рушійною силою самореалізації є мотивація. Але на жаль якоїсь супер техніки реалізації себе не існує.

Щоб реалізувати себе потрібно поставити перед собою якусь ціль, втілюючи її в повсякденне життя маленькими кроками. На розвиток людини в загальному йде дуже багато часу, адже людина розвивається протягом всього життя. В наш час є досить багато різних інформаційних джерел звідки можна дізнатися все те, що цікавить читача. Реалізуватися в житті можна тільки завдяки повсякденній праці над собою. Необхідно розвивати своє мовлення, щоб правильно та гарно розмовляти в соціумі. Розвивати мислення, тренувати пам’ять та візуалізувати свої цілі.

Насправді є три якості, що визначають чим хоче займатися людина в повсякденному житті. Одною із таких якостей є автономність – це рівень контролю над часом та діями. Другою якістю є компетентність, вона передбачає в собі те, що навички які вже здобуті повинні цінуватись. Третьою якістю є взаємопов’язаність – вона передбачає в собі зв’язок між людьми, все це дає змогу відчувати себе комфортно в різних галузях праці. Якщо ці три якості людина відчуває при самореалізації, значить вона йде правильним шляхом. Молоді люди, що прагнуть реалізувати себе повинні створювати комфортні умови для подальшого саморозвитку.

Вони повинні створювати нові відкриття для себе не боячись невдачі. Адже успіх кожного з нас побудований саме з невдач. Хтось при першій невдачі опускає руки та не прагне далі щось змінювати, а дехто навпаки прагне витрачати максимум зусиль для втілення своїх цілей в життя. Кожна невдача в нашому житті це досвід який показує результат тих дій, що були неправильними та дає приклад, щоб далі так не вчиняти. Але є люди, які при невдачах навпаки мають мотивацію рухатися далі, саме за для підняття впевненості в собі.

Щоб не змінювати бажаного напрямку реалізації себе головне не поспішати та виконувати дії маленькими кроками. Адже поспіх може привести до втрати інтересу. Той хто прагне себе реалізувати повинен визначитись як він хоче діяти. Визначитись з яким типом роботи прагне працювати, та визначитись працюватиме сам або в команді. Потрібно визначитись в тому чи керуватиме процесом, чи буде займатися своїми справами. Визначитись чи хоче працювати в публічній сфері, або буде працювати по за нею.

Багато кому дуже важко реалізувати себе саме тому, що він не може побороти свої страхи та дуже самокритичний. Саме в такому випадку потрібно прагнути знайти той варіант праці, в якому буде зручно та комфортно працювати. Зараз в наш час є безліч варіантів для того аби реалізувати себе навіть в такому положенні.

Отже, я вважаю, що головними рисами для самореалізації є мотивація, візуалізація та бажання чогось досягти. Також не менш головними функціями мають бути праця над собою та саморозвиток. Головне, що потрібно для самореалізації, це віра в себе та свої можливості. Все перелічене додасть впевненості, допоможе запобігти невдач при розвитку та реалізації себе.

Козарно Віталій

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *