Діяльність молодіжних громадських організацій

Молодіжні організації, як правило, розуміються як молодіжні некомерційні, добровільні неурядові об’єднання, і за певних обставин можуть замість цього бути частиною державного апарату або очолюватися молодіжними працівниками. Вони в основному створюються для досягнення політичних, соціальних, культурних або економічних цілей своїх членів. Це робиться шляхом впровадження заходів для молоді та залучення до адвокаційної роботи для просування їхньої справи.

Як правило, молодіжні організації зосереджуються на просуванні та забезпеченні демократичних і соціальних прав молоді; заохочення їхньої соціальної та політичної участі на всіх рівнях у житті громади; і пропонування можливостей для особистого та соціального розвитку через дозвілля, добровільну участь та неформальне та інформальне навчання. У 1997 році Комітет міністрів Ради Європи видав рекомендацію державам-членам щодо молодіжного громадянського суспільства.

Молодіжні програми – це довгострокові проекти чи ініціативи, призначені для підтримки або забезпечення діяльності молоді, або в деяких випадках молодіжних організацій. Вони часто базуються на роботі з молоддю, неформальній освіті або молодіжному волонтерстві. Молодіжні програми можуть діяти на будь-якому рівні від місцевого до міжнародного, і можуть здійснюватися державою, молодіжними організаціями чи іншими неурядовими організаціями.

Молодіжне волонтерство є ключовим виміром багатьох молодіжних організацій та молодіжних програм. Багато молодіжних організацій керуються виключно молодими волонтерами, і багато молодіжних програм заохочують молодь до волонтерської діяльності. Комітет міністрів Ради Європи надав державам-членам рекомендації щодо мобільності молоді та заохочення добровільної служби.

Основні проблеми політики включають скорочення простору для молодіжного громадянського суспільства та занепокоєння щодо відсутності політичного визнання молодіжних організацій; просування та фінансування молодіжних організацій, молодіжних програм, молодіжна робота та молодіжне волонтерство загалом, залучення неорганізованої молоді, зокрема, до участі молоді.

Напалько Дмитро

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *