Які навички потрібні лідеру, щоб розкрити свій потенціал

Насамперед, для того щоб зрозуміти які навички повинен мати лідер, треба сформувати уявлення хто ж такий лідер.

Лідер – це особа, яка допомагає іншим людям зробити набагато більше ніж вони колись вважали можливим. Отже, лідер повинен для початку мати саме бачення мети, адже без бачення та чіткого уявлення про те, куди збираються рухатися і чого вони мають намір цим домогтися нічого не буде, адже без створення стратегічного плану якому можна слідкувати виконання поставлених задач малоймовірне.

Наступною важливою рисою яку я б назвав була б здатність до прийняття рішень, адже лідер не повинен боятися приймати складне та непопулярне рішення, оскільки вони тобто лідери повинні також бути впевненими в собі та своїх силах, адже такі люди розуміють що нерішучість та марнування часу лише вбиває саму можливість.

Ще однією важливою рисою є вміння мотивувати інших людей, адже даючи їм правильний стимул він підтримує усю команду та підводить їх таким чином до досягнення мети.

Наступною навичкою далеко не останньою за значущістю я би назвав прагнення лідера до самопізнання та розвитку, оскільки лідер повинен знати свої сильні і слабкі сторони та об’єктивно оцінювати свою поведінку, також своїм прагненням до розвитку він таким чином показує приклад для всіх інших, що дає змогу й іншим також розвиватися.

Отже, лідер повинен активно допомагати іншим в досягненні успіху, оскільки грамотний лідер дає можливість повністю реалізувати свій потенціал підлеглим, оскільки це дасть змогу зміцнити команду та принесе лише користь всій організації.

Очерет Владислав

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *