Блогерство як засіб виразу думки молоді

  У наш час досить розповсюдженим заняттям у молоді є написання блогів у різних соціальних мережах. Блогер – це вже окрема професія, яка давно не є новою для нашої країни. Загалом ця діяльність передбачає ведення блогу, тобто розміщення в ньому відповідного контенту, інформації у вигляді записів, думок, а також аудіо-,
 фото- та відеоматеріалів.

Як на мене, блогерство це гарний початок для розвитку мислення, думок сучасної молоді, адже вже мало хто читає книжки, журнали чи газети, а все більше і більше людей читають інформацію в інтернеті, і саме тому молодь може бути почутою.

У реальному світі потрібно розмовляти для того, щоб чогось досягти, блогерство це дуже гарна альтернатива для досягнення заданої мети, але без виступів на публіку.

У деякої молоді є страх перед великою кількістю людей і це не рідкість, і, у висновку, людина просто не може виразити своїх думок, тому що вона закривається у собі від страху. Саме тут на допомогу приходить той самий блог – для того, щоб людина спокійно і чітко проговорила свою ідею чи пропозицію, а вже аудиторія сама для себе вирішить корисна ця інформація чи ні.

Наведу вам приклад електронних петицій. Як ми всі уже знаємо, що петиція – це колективне звернення. За допомогою нинішніх ресурсів на офіційному сайті https://petition.president.gov.ua/ можна розмістити свою пропозицію і на її основі створити петицію та досягти своєї чи колективної мети завдяки великої аудиторії однодумцям. Також блогер може розмістити пост у своєму блогу на іншій платформі та дати розголос даній петиції.

Сфера блогерства наразі є абсолютно доступною і дає можливість висловлювати свої думки й самовиражатися у власний спосіб кожному з нас, а для юнаків і дівчат, яким комунікація і публічність є доволі актуальним питанням зараз, це є унікальною можливістю. Створюючи блог або підписуючись на нього, молоді люди перебувають велику кількість часу у віртуальному світі, який для них є дуже ресурсним. За допомогою ведіння блогів багато молодих дівчат та хлопців починають заробляти свої власні кошти, реалізовують свої ідеї за підтримкою своїх глядачів та читачів.

Отже, блогерство дійсно можна і потрібно використовувати як засіб виразу власної думки як для молоді, так і для інших людей. На щастя в інтернеті можливо все, а свобода слова – це саме те, що потрібно недосвідченій молоді. Не бійтесь виражати свої ідеї, розвивати своє мислення і ви обов’язково будете почутими!

Лук’янець Марина

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *