Приклади того, як молоді люди можуть мати вплив у громаді

Почнемо з того, що вплив у громаді можна мати лише беручи активну участь у житті та розвитку громади. Чим більша участь – тим більший вплив. Формула доволі проста. Та як може молодь брати участь у житті громади?

Молоді люди можуть брати участь у житті свого навчального закладу – створюючи органи шкільного самоврядування; власне, у житті самої громади – організація різноманітних спільних святкувань, змагань; у житті міжнародної спільноти – участь у міжнародних проектах та програмах.

Іншими варіантами участі молоді є різноманітні громадські, організація чи участь у неформальному навчанні, членство в радах, партіях, надавання консультацій молоді, членство в парламентах, комітетах та інших структурах, створення мережі однолітків.

Згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» формами залучення громадян у процес розв’язання проблем можуть бути: місцеві ініціативи, органи самоорганізації населення, збори, референдуми. І в кожній з цих форм молодь може брати участь, хоча, самостійне ініціювання таких заходів для розв’язання проблем не забороняється.

Взагалі то, молоді є з чого вибирати, головне щоб було бажання. Можна досягнути будь-чого, а отримати вплив в громаді, та й де інде, можна постійною сумлінною працею.

Лаврів Наталія

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *