ГЕНДЕРНО-ОБУМОВЛЕНЕ НАСИЛЬСТВО

Валерія Чумаченко

Гендерне насильство та насильство щодо жінок- це два терміни, які  часто використовуються як взаємозамінні, оскільки більшість випадків насильства над жінками спричиняється (чоловіками) з гендерних причин. За останні три десятиліття гендерне насильство як форма дискримінації проти жінок стає все більш помітною і визнаною на міжнародному рівні. Незважаючи на встановлення нормативних стандартів реальність така, що насильство проти жінок залишається, набирає стандартів глобальної епідемії, що ще більше ускладнюється при розгляді множинної та пересічної форми дискримінації. Жінки непропорційно постраждали від насильства та гендерної нерівності, що робить насильство над жінками значною проблемою охорони здоров’я.

Всупереч чималим зусиллям , що докладає держава та інші громадянські організації, дана проблематика залишається актуальною. Важливо пам’ятати, що жінки піддаються різним видам насильства, і що насильство може вкоренитися в гендерній нерівності. Той факт, що жінки часто економічно або емоційно залежать від своїх злочинців, впливає на динаміку насильства та способи боротьби з ним. Тому я вважаю, що потрібно продовжувати досліджувати це питання і працювати для покращення ситуації.

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *