ЯК ЗАПОБІГТИ КОНФЛІКТАМ У МОЛОДІЖНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ?

Анастасія Новомлинець

Виникнення конфліктних ситуацій в молодіжному середовищі є неминучим. Кожна людина має свої погляди, інтереси, цілі та бажання і дуже часто вони не співпадають з інтересами інших членів колективу. Насамперед, потрібно зазначити, що не всі конфлікти мають негативні наслідки. Науковці виділяють доволі велику групу конфліктів, але на маю думку архіважливим є поділ на конструктивні та деструктивні конфлікти, останніх потрібно уникати.

При виникненні конструктивних конфліктів особи контролюють свої емоції та поважають інтереси співрозмовника, тобто в результаті ситуація вирішується мирно і має позитивні наслідки. Але частіше в житті виникають, все ж таки, деструктивні конфлікти, коли опоненти принижують гідність іншої сторони та наполяють на правильності тільки своєї думки.

Для вирішення данних конфліктів існують певні стратегії: знаходження компромісу, жертвування своїми інтересами на користь опонента, ухилення від конфлікту чи використання стилю співпраці.

На мою думку, людина особисто для себе має обрати певну стратегію виходу з конфліктної ситуації, щоб в подальшому житті мати тільки конструктивні конфлікти та здорову неровову систему!

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *