ІНФОРМАЦІЯ ЯК ЗАСІБ ПРОПАГАНДИ

Валерія Чумаченко

Молодь – це одна з тих категорій населення, яка стала основним об′єктом і жертвою гібридної війни на Донбасі, на яку було націлено основний удар інформаційної війни. ЗМІ та Інтернет є засобами фомування соціальної реальності, є найвпливовішим джерелом нормативних зразків, що обертаються в нинішньому суспільстві. Об′єктом ураження якої залишається молодь, здебільшого на підсвідомову рівні. Яка ж все таки мета інформаційної війни? Як на мене, вона передбачає заходи пропагандиського впливу на свідомість, послабити моральні сили супротивника. Іншими словами можна сказати що це зброя, головною складовою якої є інформація, інформаційні процеси, що застосовуються в протиборстві.

Хочу сказати, що будь-які спроби протистояння зусиллям російських медіа-терористам на рівні аматорської самодіяльності будуть приречені на провал. Велике значення для вирішення даної проблеми приділяється підвищенню освітнього рівня молоді, у тому числі формування інформаційної культури особистості. Якщо ми зрозуміємо всю сутність та важливість  інформаційниих проблем, то вже сьогодні будемо рухатися в напрямку їх ліквідації, адже інформаційна зброя здатна зруйнувати найважливіше, що є у людини – свідомість.

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *