Блогерство як засіб виразу думки молоді

Вже довгий час ми живемо в епоху інформаційних технологій та інтернет комунікацій. Зараз дуже важко уявити життя кожного з нас, особливо молодого покоління без використання інтернету. Для когось це засіб спілкування, навчання або просто гарного проведення часу. А для когось повноцінна робота. У сучасному світі засоби масової комунікації надають значний вплив на формування особистості, соціальне визначення та світогляд молодого покоління, уявлення про норми та умови, якими визначається життя в суспільстві.

Наприклад, зайшовши до Instagram-у неважко натрапити на людину яка під своїм фото напише якусь розповідь. Найчастіше такі люди займаються блогінгом. Коли ти викладаєш якесь фото, в описі якого розглядаєш проблему суспільства, держави, молоді, або ж просто пишеш вільні думки. Завантажуєш відео, в якому особисто розповідаєш щось, чи робиш все це разом в сторіс.

Сучасній молоді простіше висловлюватись саме таким чином. Чому? Тому що це трендово! Що може бути краще за гарне, хайпове фото і якоїсь цікавої розповіді під ним? Це набирає лайки, перегляди, коментарі. До того ж це прекрасна можливість висловити свою думку щодо якоїсь теми. І саме це мотивує вигадувати щось нове, і знову постити. Всі ми мріємо про популярність. А якщо бути профі у цій справі, згодом можна і гроші заробляти.

Світ змінюється, інтернет технології швидко захоплюють світ, і таких блогерів стає все більше. Молоде покоління завжди стоїть перед вибором і, як правило, вибирає, те, що здається йому найбільш прийнятним в умовах, що склалися. Інтернет-комунікація відкриває додаткові можливості для задоволення найбільш актуальних для молодих людей соціальних потреб: у спілкуванні, громадському схваленні та самовираженні. Саме з цих потреб випливає формування враження про себе. Виходячи із своїх мотивів, кожен обирає свій майданчик для спілкування. Від того, яким інформаційним полем людина себе оточила, залежить його думка і ставлення до різних ситуацій, що відбуваються в сучасному світі.

Апанасенко Владислав

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *