Критичне мислення: призначення, як розвивати, значення для лідера

Беручи на себе відповідальність за процеси критичного мислення свого керівництва, ви вживаєте заходів для аналізу та адаптації свого підходу до прийняття рішень і вирішення проблем. Ви ставите себе – і свою компанію – у набагато сильнішу позицію, щоб очолити та досягти успіху в «новому нормальному» діловому світі.

Зростає визнання того, що старий, докризовий спосіб ведення бізнесу ніколи не повернеться. На його місці стоїть «нова нормальна». Хоча деякі класичні стратегії та навички лідерства залишаться ефективними, лідерам у цьому дивовижному новому світі доведеться керувати по-іншому – і мислити по-іншому.

Критичне мислення дає змогу керівникам на всіх рівнях розуміти вплив їхніх рішень на бізнес в цілому та забезпечує як узгодження з цілями організації, так і відповідальність за результати.

Настрій, який робив лідерів успішними в минулому, ймовірно, не забезпечить успіх у майбутньому. Фактично, кілька останніх досліджень та опитувань визначили критичне мислення як вимогу номер один для успішного лідерства в 21 столітті.

Проте є все більше доказів того, що багатьом нинішнім і новим лідерам не вистачає цієї якості. І саме цей розрив компетенцій розхитує та змінює лідерство, яким ми його дізналися.

Потапенко Іван

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *