Гендерна рівність

  

Я не згоден із публікацією на сайті Міжнародної організації праці у якій зазначене наступне: «Забезпечення рівності на робочому місці також приносить значні економічні вигоди. Роботодавці, що дотримують цей принцип, отримують доступ до більш значних і різноманітних людських ресурсів. В умовах рівноправності працівники мають більше можливостей отримати професійну підготовку, а їх праця нерідко оплачується вище, що в цілому підвищує якість робочої сили. У рівноправному суспільстві відбувається більш справедливий розподіл плодів глобалізації економіки, що підвищує соціальну стабільність і збільшує підтримку суспільством подальших ініціатив в області економічного розвитку» [1].

На мою думку, якщо досягнути повної гендерної рівності, то нічого не зміниться, а навпаки  може  зашкодити  нашій  економіці. Найбільша відмінність між чоловіком і жінкою є їх біологія.

Перший біологічний фактор – чоловік сильніший ніж жінка, тому йому легше виконувати важку роботу. Через те що  жінка  біологічно  слабша вона менш впевнена у своїй  фізичній силі. Якщо  взяти  жінку на робоче  місце з важкою працею, то вона фізично не зможе виконувати тяжку роботу яку зможе виконати чоловік, наприклад: переносити важкі речі, затягувати гайки, працювати з відбійним молотком, т.д. А через свою невпевненість у своїй фізичній силі, жінка  боятиметься  виконувати  небезпечну роботу, наприклад: залізти на якусь  височину без страхування, зрубати велике дерево тощо.

Отже, брати жінку на важку роботу економічно не вигідно, бо у чоловіка і жінки однакова зарплата але чоловік може виконати більше завдань. 

Другий біологічний фактор – жінки народжують. А це означає що вони витрачатимуть час на декрет і якщо дитина захворіє треба за нею доглядати. Я знаю що чоловіки теж можуть доглядати дітей, але саме жінки мають материнський інстинкт, тому вони не зможуть зосередитися на праці коли дитина ще немовля або хвора.       

Отже, це теж економічно не вигідно, бо жінка витрачатиме час піклуючись за дитину замість роботи.    

Гетманський В. І.

Джерело:

  1. Гендерное равенство и недопущение дискриминации [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.ilo.org/moscow/dw4sd/themes/gender-equality/lang–ru/index.htm

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *