ЯКІ НАВИЧКИ ПОТРІБНІ ЛІДЕРУ ЩОБ РОЗКРИТИ СВІЙ ПОТЕНЦІАЛ

Для того, щоб стати лідером, людина повинна мати певні навички. Про деякі з них, які я вважаю найважливішими, зараз розповім. Почну з такого навичка, як адаптація до змін. Гарний лідер повинен бути здатним пристосуватися до змін – навіть якщо це означає виправлення вашої зони комфорту.

Бути креативним – одна з важливих якостей, розкриття творчого потенціалу є ключем до суспільного зростання. Для того, щоб з’явились якісь нові ідеї треба знайти час, щоб сісти та думати без перерв. Це допоможе організувати свої думки та поставити для себе якісь цілі. Використовуйте цей час, щоб продумати якісь ідеї, що зможуть покращити вашу продуктивність.

Завдання лідера – постійно приймати рішення. Щоб бути ефективним, ці навички прийняття рішень повинні бути на вищому рівні. Критичні рішення повинні бути обґрунтованими, раціональними та твердими.

Наявність хороших комунікативних навичок є важливою лідерською компетенцією. Однією з найскладніших управлінських навичок, яку потрібно знайти при спробі просування менеджерів зсередини організації – особливо у технологічній або виробничій компанії.

Лідер повинен мати навички організації часу та ефективно його використовувати. Робоче навантаження може легко накопичуватися, і думати про те, скільки часу вам знадобиться на завершення роботи, може бути непросто. Лідера без належних навичок управління часом можна легко перевантажити.

Ще одна важлива якість, це – впевненість. Дуже важливо, щоб лідери здавалися впевненими перед членами своєї команди, які завжди на них дивляться. Керівники повинні приймати впевнені рішення, навіть якщо складні обставини.

Вміння навчатися та навчати інших людей є важливою управлінською майстерністю, яка вимагає від керівника навчання, а також надання конструктивного та своєчасного зворотного зв’язку.

Усі вищезгадані лідерські та управлінські навички роблять ефективного лідера, але це не всі, що потрібні, бо їх насправді більше. Я написав про ті, що на мою думку найважливіші.

Артем Самокиш

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *