Гендерна рівність

Станом на 2021 рік популярності та впливу у суспільстві набрали спільноти ЛГБТ та трансгендеристів. У цьому пості я хочу виразити свої думки відносно гендерної рівності та вказати основні проблеми трактування цього питання з боку прихильників гендерної та трансгендерної рівності.

Що таке гендер? Згідно з офіційного визначення, гендер – це спектр характеристик людини та її самоідентифікація між чоловічими та жіночими вадами, культурними цінностями, психіки та іншими факторами. Але це не відноситься до біологічного полу, згідно трактуванню цього визначення прихильниками руху трансгендеристів, що не є вірним. Гендер йде нога в ногу з біологічним полом, оскільки відштовхується від двох біологічних параметрів: чоловічого начала та жіночого кінця.

Щоб було зрозуміло, можливо представити систему координат, яка використовує тільки вісь абсцис, де початковою точкою стане чоловіча стать, а кінцевою – жіноча. Усе, що знаходиться цими двома точками – спектр гендерів. Враховуючи таку спектральну модель вибору гендерної ідентифікації, яку використовують діячі руху, десь на середині цього відрізку можливо ідентифікувати себе як безстатеву людину, що і роблять деякі люди.

Все, що я перерахував, показує нераціональність та відходження від об’єктивного трактування теорії гендерної ідентичності, що є першою проблемою.

Друга проблема полягає у тому, що активісти руху трансгендеристів намагаються врповадити рівність між усіми гендерами незалежно від біологічного полу, а опираюсь на самоідентифікацію людини. Це означає, що якщо чоловік визначає себе як жінку, то його потрібно допустити до жіночих змагань, вбиралень, сервісів та спілкуватися з ним відносно його обраної статі.

Якщо казати про останній пункт, це допустимо у суспільстві та у власних стосунках з людиною такої думки. Не буде етично називати людину не так, як вона просить. Але, якщо брати глобальну гендерну ідентифікацію та рівність, потрібно розуміти, що будь-яка людина не змінює свою біологічну стать за допомогою гормонів, операцій та подібного.

Такий рух заважає встановленню гендерної рівності на об’єктивних раціональних рішеннях та сіє хаотичне сприймання цього питання. Гендерна рівність буде встановлена лише тоді, коли необхідні міжнародні інстанції поширять вірне трактування термінології, стосовно гендерної теорії.

Стрекалін Леонід

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *