Гендерна рівність

 Одним з найбільш вагомих універсальних людських принципів є принцип рівності – визнання того, що всі люди повинні бути рівні між собою. Незалежність від будь-якої особливості. 

Однією з таких особливостей є її стать. І те, що має цінність як для людини, так і для держави, часом стає перешкодою до реалізації особою своїх прав. Ця функція часто стає руйнівною у процесі реалізації принципу рівності основних прав і свободи людини.

Повага до прав людини формується як єдиний правовий ідеал, основним засобом досягнення якого є загальні принципи прав. Один з основоположних принципів права є багатогранний принцип рівності, що показує розвиток демократії в суспільстві.

Незалежність – складова частина загального принципу рівності. Стан – це природна константа, яка виражає набір анатомічних і фізіологічних органів, для різних людей визначається як жінка або чоловік. Рівень стану не означає їх біологічну ідентичність або ігнорування фізичних можливостей, розумових і психологічних характеристик.

Петльована Ксенія

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *