Як щастя залежить від умонастрою

Не дивлячись на те, скільки нам років і де ми живемо, наше життя не позбавлене стресу. Люди отримують мало позитивної інформації, тому може бути важко зберігати життєрадісний умонастрій. Хотіла поділитись думками, які допомагають мені в такий непростий час.

  1. Необхідно уникати песимізму

В одній мудрій книзі сказано: «Якщо ти знеохотився в день лиха, тоді забракне тобі сили». І справді, негативізм забирає сили, які необхідні для того, щоб покращити свою ситуацію або вправно її подолати. Все залежить від нашого мислення. І його зміна – це постійний процес.

2. Зосереджуватись на позитивному

В цій же книзі записано: «Для того, хто страждає, усі дні неприємні, а в кого веселе серце, той весь час бенкетує». Якщо людина помічає лише темні кольори, то життя буде неприємним та похмурим. А от концентруючи свою увагу на позитивному, вона буде радісною і щасливою попри обставини. Тому можна викорінювати негативні думки і заміняти їх позитивними. Наприклад, досягати головних цілей поступово, зосереджуючись на тому, чого в стані досягти сьогодні. Коли негативні думки потрапляють в розум, нагадувати собі, що є безліч причин відчувати себе щасливим.

3. Дбати про інших

Ми отримуємо глибоке задоволення, якщо безкорисливо робить щось для людей. А це, у свою чергу, допомагає нам боротися з проблемами та негативними думками. Не казати: “Я ні на що не здатний”, а розмірковувати про те, як допомогти людям у їхніх обставинах.

Наш розум можна порівняти з прекрасним садом. Необхідно дбати про нього і викорінювати отруйні бур’яни песимізму і негативізму. Сійте насіння обґрунтованого оптимізму і удобрюйте своє життя ділами, які приносять позитивні емоції. Тоді можна зібрати рясний врожай почуттів, які значно збагачують життя. Тоді ви будете переконані, що справжнє щастя великою мірою залежить від умонастрою.

Міщенко Сніжана

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *