Резолюція Ради Безпеки ООН «Молодь, мир, безпека»

Резолюція Ради Безпеки ООН «Молодь, мир, безпека» була прийнята 9 грудня 2015 року. На той час вона була новаторською та однозначно визнавала важливу роль сучасної молоді у підтримці та встановленні міжнародного миру і безпеки.

Резолюція формує п’ять основних частин діяльності: участь, партнерство, запобігання захист, реінтеграція та звільнення.

Участь полягає в збільшенні кількості представлення молоді при прийнятті рішень у різноманітних організаціях від місцевих до міжнародних. Також наголошується на розширенні прав і можливостей молоді у процесах розбудови миру і вирішенні конфліктів.

Партнерство включає в себе допомогу та підтримку участі молоді в миротворчих зусиллях. Підтримка повинна надходити від держав і бути, в залежності від обставин, політичною, фінансовою чи матеріально-технічною.

Реінтеграція в суспільство виражається у врахуванні потреб молодих людей, які були заторкнуті збройним конфліктом у вигляді створення можливостей для забезпечення трудової зайнятості та здійснення інвестицій в розвиток здібностей та навичок.

Насправді ця резолюція є знаковою, бо вона закликає держави надати молоді більшу участь і вагу при прийнятті рішень у різноманітних організаціях і рівнях. Забезпечити можливістю участі у миротворчих процесах, підтриманні безпеки та миру у державі та світі. Дана резолюція надає законодавчий простір для більшої громадської участі молодих людей та підтримує збільшення ініціативи від молоді.

Марина Лук’янець

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією “Фундація Прав Людини” та фінансується Інститутом міжнародних культурних зв’язків (ІФА) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *