Молодь та збройні конфлікти

Сьогодні грубі порушення скоюються проти дітей та молоді у більш ніж двадцяти постраждалих від війни країнах Азії, Близького Сходу, Африки та Латинської Америки. Дівчаток та хлопчиків вбивають, калічать, викрадених сиріт позбавляють права на освіту та охорону здоров’я, які замість цього піддаються сексуальному насильству та залишаються з глибокими емоційними та фізичні шрами на усе життя.

Діти та молодь особливо вразливі для вербування. Сотні тисяч пов’язані з державними та недержавними озброєними групами. Їхня участь у конфлікті має серйозні наслідки для їх фізичного та емоційне благополуччя. Значна кількість жертв серед цивільного населення, включаючи дітей та молоді, в сучасних конфліктах є відображенням мінливої природи конфлікту, в якому ми бачимо все більше використання саморобних вибухових пристроїв та нових технологій, ведення бойових дій все частіше у міських чи густонаселених густонаселених районах, та розмивання різницю між цивільними особами та комбатантами. 

У деяких країнах, діти та молодь також використовуються як терористи-смертники, а школи систематично піддаються нападам, ставлячи під загрозу життя дітей і не дозволяючи їм ходити до школи.

Діти та молодь також страждають від інших наслідків конфлікту, таких як бідність, безробіття, погане управління та розпад сімей та громад. Реабілітація та реінтеграція особливо важлива для дітей і молоді, раніше пов’язаних з озброєними групами щоб розірвати порочне коло насильства та знайти нове існування після життя в умовах конфлікту та лих. 

Програми роззброєння, демобілізації та реінтеграції повинні спиратися на сильні сторони людей, особливо на їхню життєстійкість. У цьому процесі необхідно консультуватися з дітьми та молоддю, приділяючи особливу увагу конкретним У цьому процесі слід консультуватися з дітьми та молоддю, причому особлива увага має приділятися конкретним питанням, включаючи потреби дівчаток.

Козел Олексій

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *