Жінки – більшість, яка існує на правах меншості

Громадська міжнародна організація із захисту прав та інтересів дітей UNICEF зазначила, що рівні права та можливості мають надаватися  дівчаткам та хлопчикам з самого народження, адже саме це дозволяє дітям реалізувати свій потенціал якнайкраще. Крім того, прищеплюючи основні засади гендерної рівності з дитинства є можливість зростити більш свідоме та толерантне суспільство.

Мені здається, що тема гендерної рівності була, є і буде актуальною. Думка, щодо положення жінки й чоловіка у світі змінюється впродовж віків, проте тільки зараз люди перестали боятися говорити про це відкрито, без жодних шаблонів та упереджень. 

Я вважаю, що це поняття можна розглядати як основу для мирного, процвітаючого світу. Адже саме вона надає можливість дівчатам та хлопцям мати рівні права, шанси та перспективи для реалізування свого потенціалу.

Отже, гендерна рівність є важливою у всіх сферах нашого життя: в кар’єрі, навчанні та навіть у створенні сім’ї. Проте, це не зіставлення чи боротьба жінки проти чоловіка, адже не можна відкидати очевидний факт, що за фізичною будовою жінка й чоловік є різними!

Білявська Поліна

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *