Протидія безпековим викликам

Сучасний світ – це величезний потік інформації, який практично неможливо контролювати.  Тому я хочу приділити окрему увагу охороні цифрової безпеки та протидії безпековим викликам, які доволі часто з’являються на просторах інтернету.

Напевно кожен з нас або хтось із знайомих ставав жертвою шахраїв. Це звісно, що не приємно, але давайте уявимо що на місці конкретної людини може опинитися держава. Це вже трохи лякає, чи не так? А лякатися і справді є чому.

Ось, наприклад, декілька років тому по всій Україні прогримів так званий вірус «Петя», який блокував роботу як держслужб, так і комерційних компаній. Країна понесла величезні збитки. А такі ситуації виникають доволі часто, хоч і не таких масштабів. Тому потрібно цьому якось протидіяти. А тут вже є за що трохи порадіти, так як в країні розвивається напрям цифрової безпеки.

Служба безпеки кожного дня бореться з хакерськими атаками і зберігає спокій та мир серед українців, хоча цю тяжку працю мало хто помічає. Як гарний приклад, можна згадати систему мобільного банку «monobank», навіть держслужби просять допомоги в цієї системи, і вони отримують цю допомогу. Але звичайно ще є куди рухатися, потрібно посилювати не тільки глобальну систему безпеки, а й внутрішню, щоб ніякий шахрай, або провокатор не заподіяти шкоду простим громадянам.

Богдан Володимир

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *