Безпечний простір для жінок

Ні для кого не секрет, що на сьогоднішній день великий відсоток жінок страждають від домашнього насильства, зґвалтування, фізичних нападів, переслідування, сексуальних домагань та дискримінації. Всі ці деструктивні дії, які частіше за всього ідуть від чоловіків, неабияк впливають на жіночу психіку.

На жаль, жіноча половина населення  Землі  змушена  створювати безпечний простір навколо себе, щоб  уникнути багатьох неприємних ситуацій. Темні вулиці, занедбані публічні простори, відсутність «тривожних кнопок» у громадських місцях, бездіяльність поліції – все це причини, по яким жінки бояться ходити самостійно на вулицях, носять у кишенях газові балончики та записуються на курси по самозахисту.

Наприклад, у багатьох розвинених країнах існують жіночі сервіси таксі, де водіями працюють лише жінки, а клієнтами можуть бути тільки люди жіночої статі або діти.

Інший приклад безпечного середовища практикують в Японії, де створили спеціальні жіночі вагони метро. Користуючись  цими вагонами жінки заздалегідь знають, що вони не зіткнуться з домаганнями під час поїздки.

Важливо зауважити, що існує багато сервісів та телефонів  довіри для жінок, які стали жертвами домашнього  насильства  або  нападів на вулиці. Зазвичай  такі  сервіси надають психологічну та юридичну допомогу  та часто рятують багато жіночих життів.

Якщо ви стали жертвою насилля, то це не соромно розповісти та прийняти  допомогу. Важливо не замовчувати  факти насилля або буллінгу, щоб в майбутньому все менше  жінок страждали через це.

Юрчук Ольга

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *