Перша Школа молодіжних рад (ШМР): розвиток громад та трансформація конфліктів

Молодіжна рада – це консультативно-дорадчий орган, який буде незалежний у прийнятті рішень та впливатиме на спілкування молоді та органів місцевого самоврядування, підвищення розвитку молодіжного лідерства, залучення молоді до вирішення соціально-економічних питань, питань у сфері культури, спорту, освіти, попередження розповсюдження негативних явищ у молодіжному середовищі. 

Основною метою її діяльності буде сприяння взаємодії виконавчих органів місцевого самоврядування та молоді, узгодженості їй у вирішенні питань пов’язаних із життям молоді та її участю у всіх сферах життя суспільства.

Громадська організація “Мережа відповідальних” разом із колегами по Платформі з управління конфліктами в громадахЦентром близькосхідних досліджень AMES та Громадською організацією “Театр змін”, започаткували Школу молодіжних рад.

Школа стала передумовою для створення ГО “Українська асоціація молодіжних рад”, яка трансформується у велику мережеву платформу для комунікації, обміну досвідом та інтересів молоді в громадах.

Під час навчання учасники Школи отримують важливу інформацію про молодіжні ради, поглиблюють знання про мережування, планування діяльності, адвокатування інтересів молоді, комунікацію, вирішення конфліктів. 

“На Школі молодіжних рад ми вчили учасників двом важливим речам, які запобігають конфліктам. Перша — це зважати на потреби не лише учасників Молодіжної ради, але і зважати на потреби молоді, яка проживає в громаді. І на основі цих потреб, формувати пропозиції до влади. Друга — залучати якомога ширшу аудиторію до роботи МР”, — розповідає Олена Франківська, керівниця проєктів в ГО “Мережа відповідальних” та голова Асоціації молодіжних центрів України.

ШМР стала важливою для розвитку молодіжних рад та підготовки кадрів, які працюють у сфері молодіжної політики. 

“Наявність самої спільноти, яка об’єднана завданням трансформації конфліктів, і готовності учасників успішно взаємодіяти в рамках конфліктних ситуацій — це є один із ключових успіхів ШМР”, — наголошує очільник AMES Ігор Семиволос. 

Дацько Валерія

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Фото: logo

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *