Гендерне насильство

Тема гендерного насильства – це проблема ХХІ століття, актуальна для всіх країн світу: немає жодної країни, де її було б вирішено.

В цей час визнаються чотири основних види гендерного насильства:

  • Сексуальне насильство
  • Фізичне насильство
  • Психологічне насильство
  • Економічне насильство

Найчастіше під гендерним насильством розуміють насильство,  яке чинять переважно чоловіки проти переважно жінок.

Як відомо, в Україні, з  25 листопада по 10 грудня проводилася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Основними завданнями акції “16 днів проти насильства” є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

На цю проблему було створено багато акцій та флешмобів, один з яких:

ЯНеБоюсьСказати

#ЯНеБоюсьСказати (аналог MeToo) — всеукраїнський мережевий флешмоб-соціальна акція з висвітлення проблеми сексуального насильства над жінками в Україні, що поширився також в сусідні країни та набув міжнародного розголосу. Почавшись із посту в соцмережі, тег зібрав шквал особистих історій, виявивши масштаби замовчування проблеми сексуального насильства проти жінок в Україні. За результатами флешмобу його ініціаторка Настя Мельниченко видала посібник для підлітків з протидії сексуальному насильству під однойменною назвою.

Про насильство не потрібно мовчати, потрібно вирішувати це разом і робити світ кращим!

Фото: Гендерне насильство

Дацько Валерія

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *