Які навички потрібні лідеру щоб розкрити свій потенціал

Не складно завести розмову  про  лідерство,  хто є лідером,  народжуються їм  чи стають. Що в  ньому головне. Звісно,  лідером відразу  не станеш,  по-перше, все розпочинається  з освоєння  компанії. Знайомства,  зближення,  вже потім з часом виявляється  лідер в  цій компанії. Не скажу, що лідером  народжуються  чи становляться,  все ж таки повноцінно ні  ким ти не  народишся. Потрібен труд та час, розвивати навички, та цього бажати.

Буває й таке що в компанії чи десь в суспільстві  хай навіть в малому, знаходиться  два лідери. Але так це чи просто хтось викаблучується чи хоче ж їм бути, але йому  недостатньо досвіду чи як раз тих задатків.

Про які ж задатки я  кажу,  почнемо з того, що лідеру, на мою думку, потрібно мати навички спілкування з людьми. Як ми знаємо, а можливо хтось й по собі, не всім дано добре спілкуватися  з людьми, а хтось просто не хоче цього. Вважалось би так,  що тут складного, але  підбір вірних слів  у вірний момент це отого яка магія. Треба вміти розв’язувати конфлікти мирно та на обидві  сторони. Щоб і вам  і нам  і тим і  іншим.

Треба бути стійким,  та вміти вислуховувати чиюсь думку, нехай  буває складно. Вміти виражати  й свою думку та вести за собою людей.

Деякі біжать вести за собою натовп вважаючи що це легко і в нього достатньо сил, в кінці  виявляється, що не так просто це все і  ще одна риса лідера вміти відповідати за свої вчинки та не кидати вину на  інших.

Лідер – це важлива роль людини у суспільстві,  де потрібна відвага та сила духу. Лідерство дає велику  силу, а як ми знаємо зі слів дядька Бена  із коміксів про Людину павука «з великою силою приходить і велика відповідальність»

Богуш Юлія

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *